Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavila B.B. ]

30. 09. 2019. 23:21 >> 23:21

GRADSKO POZORIŠTE

Oktobarski repertoar kreće uz "Slasti slave"

Gradsko pozorište će oktobarski repertoar početi na Večernjoj sceni predstavom "Slasti slave", Pitera Kiltera u režiji Stefana Sablića, u srijedu, 2. oktobra, u 20 sati, u sali Dodest KIC "Budo Tomović.

"Već 4. oktobra našu predstavu 'Ivo Vizin – kapetan od snova' (12+) u režiji Zorana Rakočevića, biće u prilici da vidi pljevaljska publika. Predstava će biti izvedena u 18 sati u pljevaljskom Domu kulture, a ovo gostovanje realizujemo u okviru našeg novog projekta 'Podgoričko Gradsko za sjever', koji je podržalo Ministarstvo kulture", navode iz Gradskog pozorišta.

Prvi vikend u oktobru rezervisan je za projekte namijenjene najmlađoj publici. U subotu, 5. oktobra, u 12 sati, u sali Dodest igraćemo komad "Ah, šta sve mora jadno dijete" (4+) Miroslave Mima Janković, a dan kasnije, na istom mjestu i u istom terminu, naš ansambl izvešće višestruko nagrađivanu lutkarsku predstvu "Bajka o ribaru i ribici" (6+) u režiji Evgenija Ibragimova.

U okviru oktobarskog repertoara je i projekat Borisa Liješevića "Čuvari tvog poštenja", koji je na programu u ponedjeljak 7. oktobra, u 20 sati, u Velikoj sali KIC "Budo Tomović".

Na istom mjestu, podgorički mališani u petak, 11. oktobra, tačno u podne, uživaće u predstavi "Ljepotica i zvijer" (4+) za koju režiju potisuje Teatar mladih. Narednog dana, takođe od 12 sati, u sali Dodest biće igran "Dobri zloćko" (4+) u režiji Petra Pejakovića. I nedjelja, 13. oktobra, rezervisana je za projekat sa Dramske scene za djecu, pa će u standardnom terminu u podne naš ansambl izvesti "Modro blago" (8+) u režiji Staše Koprivice.

U utorak, 15. oktobra, u sali Dodest u 20 sati na repertoaru je "Pogled s mosta" u režiji Milana Karadžića, dok će u četvrtak, 17. oktobra, u 12 sati u Velikoj sali KIC "Budo Tomović" biti igrana predstava "Ivo Vizin – kapetan od snova" (12+) u režiji Zorana Rakočevića.

Na istom mjestu, takođe u podne, podgorički mališani u nedjelju, 20. oktobra, biće u prilici da vide sjajnog "Čarobnjaka iz Oza" (8+) kojeg je režirao Jagoš Marković.

Nakon izvrsne podgoričke premijere "Don Kihota" Andraša Urbana, publika glavnog grada ovaj komad moći će ponovo da vidi 23. oktobra, u 20 sati, u Velikoj sali KIC-a.

Kraj mjeseca donijeće i festivalsko odmjeravanje snaga na predstojećem Bijenalu crnogorskog teatra u Crnogorskom narodnom pozorištu.

"Za jednu od nagrada, 25. oktobra u 20 sati na sceni CNP-a, takmičiće se naša prošlogodišnja koprodukcija sa Barskim ljetopisom 'O miševima i ljudima' u režiji Dina Mustafića. Dan kasnije, ansambl Gradskog pozorišta u Dodestu će, u 12 sati, igrati lutkarsku predstavu 'Ružno pače' (6+) u režiji Jaroslava Antonjuka", kažu u Gradskom.

Raznovrstan oktobarski repertoar zaključiće izvođenjem komada "Cvrčak i mrav" u režiji Branka Ilića u okviru Selekcije Off na Bijenalu crnogorskog teatra. Predstava će biti igrana 29. oktobra, u 20:30 sati, na sceni Studio Crnogorskog narodnog pozorišta.

Ulaznice za predstave sa oktobarskog repertoara već su u prodaji, a mogu se rezervisati na biletarnici KIC-a ili pozivom na broj telefona: 020/ 664-237.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније