Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavila B.B. ]

08. 11. 2019. 11:21 >> 11:28

U SALI DODEST

Jubilarno 200. igranje predstave "Ah, šta sve mora jadno dijete"

Predstava "Ah, šta sve mora jadno dijete", jedna od najdugovječnijih sa Dramske scene za djecu Gradskog pozorišta, igraće se sjutra 200. put u 12 sati, u sali Dodest KIC "Budo Tomović".

Kako ističu u Gradskom pozorištu, jubilarno igranje na najbolji način svjedoči o atraktivnosti i umjetničkom dometu ovog djela a, ujedno, predstavlja i uspjeh za teatar, glumački ansambl i reditelja.

"Jednako zanimljiva i poučna kako djeci tako i roditeljima, ova duhovita priča za koju tekst i režiju potpisuje Miroslava Mima Janković, govori o začeću i dolasku djeteta na svijet, o njegovim prvim koracima, mukama sazrijevanja, ali i o odrastanju. Komad je namijenjen djeci starijoj od četiri godine", napominju iz Gradskog pozorišta.

Predstava "Ah, šta sve mora jadno dijete" premijerno je izvedena 8. oktobra 1994. godine, a u glumačkoj postavi tada su bili Zoja Bećović, Dejan Đonović, Sejfo Seferović i Ratka Mugoša. Obnovljena je 2. februara 2008, a iz prvobitne podjele u glumačkoj ekipi danas su ostali Dejan Đonović i Sejfo Seferović, dok ostale uloge tumače Dijana Dragojević i Sanja Popović.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније