Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavila B.B. ]

16. 12. 2019. 10:46 >> 10:49

U KOTORU

Predstava "Razgovori o ljubavi"

Predstava "Razgovori o ljubavi", reditelja Jerneja Lorencija, sa međunarodnim timom glumaca biće izvedena u Kotoru, na Velikoj sceni Kulturnog centra "Nikola Đurković" u utorak, 17. decembra u 20 sati.

U predstavi igraju glumci iz četiri zemlje: Slovenije, Crne Gore, Albanije i Italije.

Dio ansambla iz Slovenije su legenda slovenačkog glumišta i dobitnik najvažnijih priznanja Janez Škof, Maruša Majer i muzičarka Zvezdana Novaković. Iz Crne Gore, u ekipi su Srđan Grahovac, Karmen Bardak i Jelena Laban, a iz Albanije Krist Leši i Matia Lupa.

Glumačkoj podjeli pridružili su se Barbara Folkito i Daniele Ganjanesi, glumci iz Italije – navode iz Zetskog doma.

"Ljubav u suštini traži riječi. Konstantno i uvijek. A opet, u ljubavnom jeziku, nesporazumi su najčešća pojava. Kada govorimo jezikom ljubavi čini nam se da se obraćamo drugom, a skoro uvijek govorimo isključivo sebi: iz sebe, o sebi, za sebe. Osoba preko puta nas samo služi kao odraz naših riječi: da se bolje čujemo i osjećamo, govoreći. Mi takoreći, rijetko govorimo jezikom ljubavi", rekao je o predstavi reditelj Lorenci.

Predstava je rađena u koprodukciji Kraljevskog pozorišta Zetski dom sa Cetinja i Slovenskog narodnog gledališča iz Ljubljane.

Ova koprodukcija realizuje se u okviru interregionalnog projekta ADNICH (IPA CBC Italija-Albanija-Montenegro), koji pripada pretpristupnim IPA programima i koncepta Art Geto, a sprovodi se u periodu 2018-2020. i bavi se prvenstveno zaštitom i promocijom regiona južnog Jadrana.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније