Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

19. 12. 2019. 21:50 >> 21:50
1

RADIO DRAMA "NAŠE BRDO"

"Možemo i treba da budemo bolji"

U produkciji Radija Crne Gore (RCG) premijerno je emitovana drama "Naše brdo". To je ljubavna priča koja spaja istorijske činjenice sa ljudskom dimenzijom i vrijednostima poput: časti, odanosti, istrajnosti i lojalnosti. Ekipa RCG realizovala je tako petu radio dramu, a sljedeću najavljuje već za januar 2020.

“Naše brdo” je metafora za Crnu Goru i 75 godina postojanja radija. Na njemu se rađa ljubav, obnavljaju prijatljestva, bude se strahovi i sjećanja. Priča je smještena u period Drugog svjetskog rata, ali ne govori o ideološkim razlikama.

Drama šalje jasnu poruku: “možemo i treba da budemo bolji”. Time su se vodili glumci i ekipa Radija u procesu oživaljavanja teksta.

Mnogi smještaju radio dramu u prošlost, a na Radiju Crne Gore se ne slažu sa tim. Stoga, najavljuju još ovakvih projekata.

Ekipa Radija slušaocima je ostavila dovoljno prostora da dožive “Naše brdo”.

Reprizu najavljuju za ponedjeljak, 30. decembra.

Milica Kapa, TVCG

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније