Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavila: M.M ]

24. 12. 2019. 15:59 >> 15:57

25. DECEMBRA

Majda Mučić izlaže u Pljevljima

Izložba radova akademske slikarke Majde Mučić biće otvorena, 25. decembra u 19 časova u Galeriji "Vitomir Srbljanović" u Pljevljima.

Majda Mučić je završila cetinjski Fakultet likovnih umjetnosti i odavno je stasala u vrsnog akademskog slikara.

Biće ovo njena , jubilarna 50 samostalna izložma na kojoj će se umjetnica predstaviti sa preko 40 djela rađenih u tehnici ulje na platnu.

"Majda je umjetnica koja hrabro korača stazama života/umjetnosti, njena bojena sazvučja su bojevni usklici životu, ali i nježni šapat duše koja želi da se podijeli, pokloni, daruje zarad onog unutarnjeg, nemuštog govora koji nam (se) slikom eksplicitno kazuje”, zapisala je Anastazija Miranović.

Izložbu će otvoriti predsjednik opštine Pljevlja Igor Golubović. 

Majda Mučić rođena je 1979. godine u Podgorici. Završila je Srednju likovnu školu „Petar Lubarda“, te slikarstvo u klasi Smaila Karaila na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju. Članica je ULUCG-a od 2004. godine. Do sada je imala 49 samostalnih izložbi, a njeni radovi bili su predstavljeni i na brojnim kolektivnim postavkama. Živi i radi u Podgorici.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније