Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

28. 09. 2013. 12:32 >> 12:32

BBC ISTRAŽIVANJE

Muzika iz filma "Ratovi zvijezda" omiljena

Muzička tema naučnofantastičnih filmova "Ratovi zvijezda" proglašena je za omiljenu muziku iz filma u istraživanju radija BBC čiji su rezultati objavljeni 27. septembra.

Za muziku Džona Vilijamsa glasalo je skoro svaki četvrti ispitanik. Holivudski kompozitor, koji za sobom ima nevjerovatnih 48 nominacija za Oskara, prava je filmska legenda, pa ne čudi što su mnogi Britanci glasali upravo za kultnu temu "Ratova zvezda".

Najviše glasova osvojila je upravo muzička kompozicija koja se može čuti na špici svakog od filmova popularne sage.

Na drugom mjestu je još jedan kultni filmski kompozitor, Enio Morikone sa originalnom temom iz filma "Dobar, loš i zao", popularnog špageti vesterna Serđa Leonea iz 1966.

Treće mjesto zauzela je muzika iz mjuzikla "Priča sa zapadne strane", koju je komponovao slavni Leonard Bernštajn, dok je četvrta pozicija pripala saundtreku filma "Lorens od Arabije".

Listu od pet omiljenih muzičkih tema iz filmova zaokružuje čuvena kompozicija iz Hičkokovog trilera "Vrtoglavica".

Na listi 20 omiljenijih albuma sa muzikom iz filmova su još i teme filmova "Uspon crnog viteza" (7), "Briljantin" (8) i "Đangova osveta" (12).

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније