Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavila B.B. ]

27. 01. 2020. 10:17 >> 10:16

SARADNJA SA AMERIČKIM GRADOM

KotorArt talenti u Santa Barbari

KotorArt talenti, Andrija Jovović (klavir) i Nastasja Vojinović (violina) održaće koncert u Santa Barbari u Kaliforniji na čuvenoj "Music Academy of the West", u petak, 31. januar sa početkom u 19 sati u Vejnman sali. Kako ističu organizatori KotorArta gostovanje je samo dio aktivnosti koje Festival realizuje sa tim američkim gradom, sa kojim ima i pobratimski odnos.

Na koncertu će učestvovati i Sara Bašore (viola i violina) i Katrina Agate (violončelo), izuzetne mlade umjetnice iz Santa Barbare, koje su već boravile u Kotoru i na festivalu KotorArt imale zapažene nastupe.

Kako saopštavaju organizatori KotorArta, sam koncert, ali i ovako sjajna prilika za mlade muzičare iz Crne Gore, nastao je kao inicijativa Festivala KotorArt i odbora pobratimljenih gradova Kotora i Santa Barbare, na čelu sa Džordž Lilijem predsjednikom odbora.

"Na dan koncerta, mladi umjetnici će održati uvodno predavanje i mini koncert na UCSB (University of California Santa Barbara), gdje će publici pričati o svom iskustvu na Festivalu KotorArt. Svi mladi umjetnici, kako iz Crne Gore tako i iz Kalifornije, su gostovali na festivalu tokom 2018. i 2019. godine i u okviru platforme KotorArt Talenti imali priliku da se predstave festivalskoj publici na nekoliko koncerata", ističu u KotorArtu.

Festival, kako dodaju, vrijedno radi i na razvijanju partnerskih odnosa upavo sa kalifornijskim univerzitetom u Santa Barbari.

"Isak Adižes, svjetski stručnjak u oblasti menadžementa i liderstva, održao je predavanje na temu 'Tajne uspjeha: moderne kompanije i liderstvo' na festivalu 2019. godine. Pored umjenika, razvila se i saradnja na drugim poljima između dva grada: mladi vaterpolisti iz Santa Barbare su boravili u Kotoru, gdje su vrijedno radili i sticali neophodno iskustvo za dalji napredak dok su mladi kuvari iz JU Resursni centar za sluh i govor 'Dr Peruta Ivanović' iz Kotora, boravili u Kaliforniji, gdje su uz pomoć sjajnih šefova kuhinje, sticali vještine. Svi ovi projekti predstavljaju izuzetan odnos za primjer dva pobratimljena grada", napominju u KotorArtu.

Kako su dodali, Andriji Jovoviću i Nastasji Vojinović kao mladim talentima data je šansa da dobiju svoje mjesto i zasluženu pažnju.

"Na Festivalu, od ovog ljeta uvodimo i KotorArt Akademiju, gdje smo mladim muzičarima obezbjedili vrhunske predavače na seminarima koji će se održavati u Kotoru. O detaljima KotorArt Akademije javnost ćemo uskoro obavjestiti", saopštili su iz PR službe Festivala.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније