Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavila B.B. ]

07. 02. 2020. 12:02 >> 12:03
5

U KIC-U

Promocija knjige "Epika Bošnjaka"

Knjiga "Epika Bošnjaka - zaostavština narodnog guslara Šuća Nurkovića" koju su priredili Mersada i Denis Sutović biće predstavljena u ponedjeljak, 10. februara, u Multimedijalnoj sali KIC "Budo Tomović", od 19 sati.

O knjizi će govoriti priređivači knjige Mersada i Denis Sutović i Sofija Kalezić - Đuričković kompoziciona urednica, recenzentkinja i lektorka knjige.

Kako se navodi u najavi KIC-a, knjigu čine 25 pjesama podijeljnih u pet cjelina i to: epske pjesme Bošnjaka-Krajišnice, epske pjesme starijeg doba iz okoline Rožaja, epske pjesme novijeg doba iz Rožaja i okoline, guslar i epski pjevač Šućo Nurković i umjetničke pjesme drugih autora. U knjizi su takođe uvrštene narodne priče kao posebno poglavlje i tekstovi iz štampe.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније