Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

09. 02. 2020. 23:30   >>  23:23

U KIC-U

Koncert flautistkinje Petre Lekić

Mlada crnogorska flautistkinja Petra Lekić održaće koncert u okviru KIC-ovog ciklusa "Mladi talenti" u ponedjeljak, 10. februara, u velikoj sali, u 19 sati.

Umjetnica će u pratnji pijanistkinje Marije Barović na svom prvom solističkom koncertu izvoditi djela: Volfganga Amadeusa Mocarta, Saverija Merkadantea, Gabrijela Forea i Fransoa Bornea.

Flautistkinja Petra Lekić je sa sedam godina započela svoje muzičko obrazovanje u Osnovnoj školi “Petar II Petrović Njegoš” u Baru, u klasi Biljane Dedić.

U tom periodu osvojila je brojne nagrade na državnim i međunarodnim takmičenjima. Srednju školu započela je u Muzičkoj školi za talente “Andre Navara” u Podgorici, u klasi pomenute nastavnice, a zatim nastavila u Umjetničkoj školi za muziku i balet “Vasa Pavić”, u klasi Borisa Nikčevića.

Tokom tog dijela školovanja osvajala je brojne nagrade na takmičenjima u Italiji, Sloveniji, Srbiji i Crnoj Gori. Sa 17 godina primljena je na Univerzitetu za muziku i primijenjene umjetnosti u Beču, gdje trenutno studira II godinu flaute, koncertni smjer, u klasi prof. Karin Bonelli.

Sviranje na flauti je usavršavala kod mnogih uglednih umjetnika kao što su: Paolo Taballione, Gisele Masheyaki-Beer, Dejan Gavrić, Felix Renggli, Hansgeorg Schmeiser, Žana Lekić, Marina Nenadović i dr. Više puta je učestvovala na KIC-ovom Ljetnjem kampu za kamernu muziku, i nastupala na završnim koncertima u okviru kamernih ansambala i orkestra.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније