Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavila B.B. ]

16. 02. 2020. 10:57   >>  11:07

U KIC-U

Peti rođendan Foruma mladih pisaca

Povodom pet godina okupljanja i rada Foruma mladih pisaca u KIC-u, pjesnici Foruma izvešće poetsko-scenski program "Prekid, smetnje, test" sjutra, 17. februara, od 20 sati u sali Dodest.

"Performativni prikaz najnovijeg stvaralaštva Barbare Delać, Luke Boljevića, Jane Radičević, Nikole Ćorca, Milene Radević i Martine Medenice u okviru grupnog projekta potvrđuje raznolikost i individualnu osobenost poetika, ali i mogućnost zajedničkog i aktivnog djelovanja pisaca mlađe generacije na domaćoj književnoj sceni. Baveći se jezikom i govorom kao osnovom komunikacije, ali i književnosti, scenario nastao iz izbora poezije pjesnika Foruma govori o mogućnosti izražavanja sopstvenih misli, stavova i ideja, ali i međusobnog razumijevanja, kojeg ne može biti ako se ne čuje i drugi, ako nema dijaloga. Ako to posmatramo kao literarna pitanja, riječ je o potrebi da se komunicira sa književnom savremenošću, da se nađe sopstveni originalni izraz, i da se nanovo preispituje uloga poezije, mjesta koje ima ili mislimo da može imati", ističe se u najavi događaja. 


Scenario je pripremila Jana Radičević, a ton i svijetlo Dražen Milić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније