Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Pobjeda ]

18. 02. 2020. 08:10 >> 08:28
1

POSLIJE VIŠE GODINA

Vlahović i Đukić novi prvaci nacionalnog teatra

Poslije više godina Crnogorsko narodno pozorište ponovo će dodjeljivati status prvaka ovog nacionalnog teatra, a ove godine status su već dobili glumci Mirko Vlahović i Varja Đukić.

“Status prvaka/prvakinje je nesumnjivo potvrda vrijedne glumačke karijere i glumačkog života koji traje. Pored važnosti koje nosi u samom ansamblu, zvanje prvaka označava i društveno priznanje i počast onim glumcima koji 'nose repertoar' i koji su svojim glumačkim kreacijama, u važnim predstavama, ostavili pečat i trag koji postaje dio istorije jednog teatra”, saopštila je za Pobjedu direktorica CNP-a Zorana Kralj.

Zvanje prvaka, prema njenim riječima, podrazumijeva i procentualno uvećanje plate.

“Uvećanje je u ovom trenutku simbolično, ali ćemo nastojati da i to unaprijedimo u narednom periodu. Važno je naglastiti da je ovaj status odnosno postojanje i priznavanje glumaca prvaka, važno za ukupni pozorišni sistem, za teatarske institucije koje imaju ozbiljan ansambl, a CNP ga svakako ima”, navela je Kralj.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније