Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

01. 10. 2013. 16:56 >> 16:55

POVRATAK 007

Džejms Bond u romanu "Solo"

Najpoznatiji fiktivni tajni agent 007 vratio se sa novim avanturama u romanu "Solo" koji potpisuje britanski pisac Vilijam Bojd.

Predstavljajući prošle sedmice u Londonu svoj novi roman, za čije je pisanje dobio odobrenje porodice Jana Fleminga, "oca" čuvenog špijuna, Bojd je za "svog" Džejms Bonda kazao da najviše liči na glumca Danijela Dej-Luisa.

On je podsjetio da je Fleming jednom prilikom rekao da Bond podsjeća na američkog pjevača i tekstopisca Hogija Karmajkla.

"Dej-Luis liči na Hogija Karmajkla i bio bi kao stvoren za ulogu agenta 007", naveo je Bojd.

Radnja romana "Solo" odvija se 1969. Bond je 45-godišnjak koji već pomalo osjeća teret godina, a njegova nova misija vodi ga od Londona preko Vašingtona do ratom zahvaćene zapadne Afrike.

Knjiga je predstavljena na glamuroznoj promociji u londonskom hotelu "Dorčester", gdje započinje priča romana koji se u prodaji u Velikoj Britaniji nalazi od 26. septembra.

Od smrti Jana Fleminga, avanture o Džejmsu Bondu su prije Bojda (61) pisali Džefri Dajver, Sebastijan Folks i Džon Gardiner koji je napisao 16 romana o tajnom agentu 007, među kojima su "Dozvola za ubistvo" i "Zlatno oko".

(novosti.rs)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније