Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

02. 10. 2013. 09:07 >> 09:07

MEĐUNARODNI

Počinje Nikšić guitar festival

Osmi međunarodni Nikšić guitar festival i takmičenje biće ove godine održano od 2. do 8. oktobra. Festival će, po običaju, otvoriti prošlogodišnji pobjednik i Crnogorski sinfonijski orkestar pod dirigentskom palicom Grigorija Kraska. Koncerti će se održavati u dvorani nove Muzičke škole "Dara Čokorilo".

Koncertom Crnogorskog simfonijskog orkestra i prošlogodišnjeg pobjednika takmičenja, Davida Đakova iz Bugarske, na Sceni 213 večeras počinje osmi međunarodni Nikšić guitar Festival. Trajaće do 8. Oktobra.

Pod dirigentskom palicom Rusa Grigorija Kraska, CSO će veče otvoriti izvođenjem Uvertire za „Pepeljugu“ Đoakina Rosinija. Uslijediće Koncert za gitaru i orkestar „Aranhuez“ Hoakina Rodriga, gdje će Đakov biti solista, a za kraj je predviđena Svita „Karmen“ Žorža Bizea i Rodiona Ščedrina.

Sjutra će festivalski program biti priređen u dvorani nove Muzičke škole „Dara Čokorilo“, takođe od 20 sati. Publika će imati priliku prvo da čuje Crnogorski duo gitara - Gorana Krivokapića i Danijela Cerovića, koji će izvesti Tri skice Gustava Eishelbergera i Englesku svitu BWV 807 Johana Sebastijana Baha. U drugom dijelu koncerta će im se pridružiti Gudački kvartet „Anagastum“ kojeg čine Katarina Pavlović (prva violina), Eleonora Nikolić (druga violina), Uroš  Lapčević (viola) i Ana Dulović (violončelo) u izvođenju Koncerta za dvije gitare i gudački kvartet op. 140 Gerarda Drozda.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније