Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavila B.B. ]

25. 02. 2020. 10:06 >> 10:05

GOSTOVANJE CENTRA ZA KULTURU BERANE

Predstava "Lice" u Kotoru

Predstava "Lice" rađena u produkciji Centra za kulturu Berane, po tekstu Aleksandra Galina, a u režiji Zorana Rakočevića gostuje u Kotoru, na Velikoj sceni Kulturnog centra "Nikola Đurković" u četvrtak 27. februara u 20 sati.

U predstavi glume Danilo Lončarević, Vanja Jovićević, Đorđije Tatić i Maša Labudović.

Scenografiju i kostimografiju potpisuje Ivanka Vana Pelević, a producentkinja predstave je Jelena Šoškić.

Prodaja ulaznica po cijeni od pet eura biće u prodaji na dan predstave od 10 do 12 sati i od 18 do 20 sati.

Kako ističe u kratkom opisu predstave, naslov "Lice" sugeriše na problem jednog od likova koji je morao da promijeni identitet kako bi sačuvao goli život. U pitanju je krupan kriminalac, ali ga Galin portretiše kao "dobrog" čovjeka, koji se samo uzgred bavio sumnjivim poslovima, ali je imao uredan lijep život, ženu koju voli i sl. Nasuprot njega je estetski hirurg, doktorica koja mu je promijenila lični opis, ali i ona je u sumnjivim transakcijama, prenošenjem para u inostranstvo, kupovini nekretnina na Kipru i u Crnoj Gori. I njen identitet je poljuljan, kao i sopstvo njenog supruga, propalog psihologa koji je izgubljen, nesnađen u ovom cijelom sistemu koji sam po sebi gubi identitet. Supruga bivšeg kriminalca sada je nesrećna, izgubila je ljubav svog života – dakle svi likovi su u tranziciji od srećnog prema vještačkom, koje pokušava da simulira normalan i pristojan život.

"Gubljenje identiteta tema je, svakako, u širem planu, ali uži fenomen koji nas naziva odnosi se na pojavu nestanka ličnog opisa čovjeka pred opskurnim naletom brzog sumnjivog kriminalno stečenog novca koji se uvukao u sve pore društva i koji narušava brak kao najmanju porodičnu zajednicu", navodi se u kratkom sinopsisu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније