Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Beta, Objavila: R.B. ]

26. 02. 2020. 23:31 >> 23:27

ZBOG OPTUŽBI

Španija otkazala nastup Plasida Dominga

Španija je danas otkazala učešće čuvenog pjevača Plasida Dominga na jednom događaju, pošto je on priznao "svoju odgovornost" u vezi sa optužbama za seksualno uznemiravanje.

Domingo je zbog tih optužbi već morao da odustane od svoje karijere u SAD, a sada je pogođen i u svojoj rodnoj Španiji.

"Do sada je situacija bila drugačija postojala je pretpostavka nevinosti", rekao je novinarima španski ministar kulture Hose Manuel Rodriges Uribes.

"Međutim u trenutku kada on kaže da se desilo to što se desilo oko ozbiljnih događaja koje se tiču brojnih žena odlučili smo da nema mjesta da se održi njegov nastup", rekao je ministar.

Nacionalni institut scenske umjetnosti i muzike (Inaem) koji zavisi od ministarstva saopštio je da otkazuje učestvovanje umjetnika u predstavi Luisa Feranda 14. i 15. maja u Nacionalnom teatru Zarzuela "iz solidarnosti sa pogođenim ženama".

U madridskom teatru gdje je on imao svoje početke prije 50 godina, spektakl će biti održan, ali bez njega.

On je nastavio da nastupa u Evropi, gdje ima najavljene nastupe u Hamburgu, Moskvi, Beču, Veroni i Londonu.

Kraljevski teatar u Madridu (Teatro Real) saopštio je juče za Frans pres da se zadržava program sa Domingom u Travijati u maju.

Uprava opere u Valensiji na jugu, gdje je umjetnik primljen ovacijama u decembru, saopštila je da će preispitati potencijalne posljedice novih informacija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније