Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavila B.B. ]

27. 02. 2020. 11:59 >> 11:58

LJUBIŠINI DANI

Sjutra predstava "Skočiđevojka"

Predstava "Skočiđevojka", u produkciji NVO Dramski studio Budva, za koju je dramatizaciju i režiju uradila Radmila Knežević biće odigrana sjutra veče u 18.30 sati u Modernoj galeriji "Jovo Ivanović", a u okviru programa manifestacije "Ljubišini dani".

Učesnici predstave su djeca, a cilj je da se Ljubišino stvaralaštvo približi djeci i mladima na kreativan način.

"U 19 časova, biće upriličeno predavanje akademika Radomira V. Ivanovića na temu 'Stefan Mitrov Ljubiša i Marko Miljanov Popović'", ističu u saopštenju JU Muzej i galerije Budve.

Kako podsjećaju sinoć je u 19 časova otvorena izložba crteža Rajne Krulj.

Moderatorka večeri Itana Lalović je prisutne upoznala sa konceptom izložbe i biografijom umjetnice.

"Izložba je dio manifestacije 'Ljubišini dani', koja je posvećena znamenitom književniku, političaru i društvenom radniku, porijeklom Paštroviću, Stefanu Mitrovu Ljubiši. Upravo zbog toga počasno mjesto u postavci zauzima lik Stefana Mitrova Ljubiše, rađen namjenski za ovu izložbu, kao i portreti dvojice likovnih poeta, Jovana Ivanovića i Bata Mihailovića, umjetnika najzaslužnijih za osnivanje naše Moderne galerije", kazala je Lalović.

Izložbu je zvanično otvorila sama umjetnica, recitujući stihove svoje poezije, uz klavirsku pratnju pijaniste Rinata Kurmaševa. Izložba će biti otvorena do 6. marta.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније