Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavila: M.L.B. ]

29. 02. 2020. 23:22 >> 23:19

U DODESTU

Pjesničko veče Milana Gajića i Lejle Kašić

Pjesničko veče mladih autora Milana Gajića i Lejle Kašić tokom koje će predstaviti svoje poetsko stvaralaštvo biće organizovano u ponedjeljak, 2. marta, u sali Dodest, od 19 sati.

Milan Gajić, rođen je 1992. Nekada je bio kadetski i omladinski reprezentativac Srbije u fudbalu i profesionalno se bavio modelingom.

Studira na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu, a dio akademskog znanja stekao je studirajući na Pravnom fakultetu u Belgorodu, u Rusiji. Autor je zbirke poezije “Idila se u snu snila”. Svoju poeziju do sada je predstavio pred publikom u: Beogradu, Kruševcu, Podgorici, Vladičinom Hanu, Bilefeldu, Najmegenu, Vrnjačkoj Banji...

Lejla Kašić, rođena je 1996. Crnogorska je pesnikinja koja je osnovne studije završila na Filološkom fakultetu u Nikšiću, studirala je i na Karls-Francez Univerzitetu u Gracu, u Austriji. Sada je na specijalističkim studijama na Univerzitetu Donja Gorica u Podgorici.

Potpisuje poetsku zbirku “Moja Crvena”. Neke pjesme su prevedene na mađarski jezik, a jedna od njih se našla u dvojezičnoj antologiji savremene poezije Južnih Slovena “Mostarske kiše” koju je priredio Iles Faher. Iza sebe broji promocije knjige i pjesničke večeri u: Podgorici, Budvi, Cetinju, Bijelom Polju, Sarajevu, Beogradu.

Oboje su objavljivali svoje radove na raznim portalima i onlajn časopisima, od kojih izdvajaju saradnju za onlajn art & literary magazin insp.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније