Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

19. 02. 2013. 09:24 >> 09:20

OPORAVAK

Vraća se Seidji Ozava

Japanski dirigent Seidji Ozava vratiće se nastupima u avgustu ove godine, nakon duge pauze zbog liječenja raka jednjaka.



U januaru 2010, Ozava je saopštio da boluje od raka i da će otkazati sve nastupe u narednih šest mjeseci.

Ozava (77) će u avgustu dirigovati operom "Dijete i čarolija" Morisa Ravela na festivalu Saito Kinen u japanskom gradu Matsumotou koji je sam osnovao 1992., kazao je organozator te manifestacije Koišito Asahara.

Nekadašnji asistent Herberta fon Karajana i Leonarda Bernstajna, Ozava je u mladosti dirigovao orkestrima iz Toronta i San Franciska, a potom je 1973. došao na čelo Simfonijskog orkestra Bostona koji je vodio 29 godina.

Od 2002. je direktor bečke Opere.

 


Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније