Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavila: R.B. ]

15. 04. 2020. 13:48   >>  14:01

ROK DO 10. MAJA

Poziv mladim piscima za projekat "Hamlet"

Ministarstvo kulture objavilo je konkurs za odabir pisaca iz Italije, Albanije i Crne Gore, koji će učestvovati u pripremi zbirke kratkih priča, u okviru IPA projekta Hamlet “Promocija rukotvorina, kulture i eko turizma”. Poziv je, kako su naveli, namijenjen piscima oba pola, sa sjedištem u Crnoj Gori, koji na dan objavljivanja poziva imaju 18 godina.

Svaki kandidat, piše u pozivu, može podnijeti samo jednu prijavu, sa apstraktom priče koji se odnosi na područja Petnjice, Vranjine, Virpazara, sela Godinje, Karuča.

"U okviru poziva biće odabrano ukupno 30 pisaca, od čega 10 iz Crne Gore. Odabrane priče biće prevedene na engleski jezik i objavljene u zajedničkoj publikaciji autora iz Italije, Albanije i Crne Gore, koja ima za cilj promociju materijalne i nematerijalne baštine područja koja su uključena u realizaciju projekta Hamlet", navode iz Ministarstva kulture.

Odabrani pisci će dobiti naknadu za pripremu kratke priče u iznosu od 1.500 eura.

Rok za podnošenje prijava je 10. maj 2020. godine u 13h.

Opširnije o konkursu pročitajte OVDJE

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније