Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

09. 10. 2013. 10:21 >> 10:23

KOTOR

Promocija knjige "Njegoš i Hrvati"

Promocija knjige "Njegoš i Hrvati" biće priređena sjutra u Galeriji solidarnosti u kotorskoj Palati Pima, s početkom u 19 sati.

Tim događajem Matica crnogorska - Ogranak Kotor, zatim Hrvatsko građansko društvo Crne Gore i JU "Muzeji Kotor" uključuju se u obilježavanje jubileja 200 godina od rođenja Petra II Petrovića Njegoša.

O djelu će tim povodom govoriti Marija Mihaliček i Vesna Vičević, a odlomke Njegoševih pisma interpretirće poznati režiser Petar Pejaković.

U ime organitatora, skup će pozdraviti predsjednik HGD-a Mirko Vičević, zatim direktor kotorskog "Muzeja" Andro Radulović i predsjednica kotorskog ogranka MC Vesna Vičević.

Knjigu "Njegoš i Hrvati" zajednički su izdali Nacionalna zajednica Crnogoraca Hrvatske, Centralna biblioteka Crne Gore "Đurđe Crnojević", Matica crnogorska i Scaner Studio.

U godini velikog jubileja genijalnog pjesnika, mudrog vladara i vrhovnog duhovnog poglavara, u Crnoj Gori i svijetu održane su brojne prigodne manifestacije njemu u čast.

Njegoš je bio tema brojnih pisaca, istoričara, slikara, vajara, kompozitora, mnogih umnih ljudi koji su bili inspirisani njegovim djelom za svoje umjetničke kreacije ili za stručne interpretacije Njegoševe pjesničke i duhovne veličine – podsjećaju organizatori ove promocije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније