Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

09. 10. 2013. 13:10 >> 13:48

BRAZIL POČASNI GOST

Počinje Frankfurtski sajam knjiga

Jedna od najvećih smotri pisane riječi u svijetu, 65. međunarodni sajam knjiga u Frankfurtu, počinje danas i trajaće do 13. oktobra.

Počasni gost Frankfurtskog sajma knjiga, jeste Brazil, a organizatori su najavili oko 7.000 izlagača i očekuju oko 300.000 posjetilaca.

"Open Books", festival čitanja na sajmu, ponudiće oko 110 manifestacija sa oko 130 književnika, prenose inostrani mediji, navodeći da je ove godine, povodom sajma, u Njemačkoj objavljeno više od 100 knjiga brazilskiih autora.

Prvi sajam knjiga u Frankfurtu održan je 1949. sa svega 250 izlagača. Od tada do današnjeg, kako podsjećaju organiziatori, prošlo je mnogo godina i stiglo se do oko 7.000 izlagača i 300.000 očekivanih posjetilaca, koji će moći da vide različite ponude - od izložbi, književnih večeri, preko koncerata, filma, do plesa.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније