Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavila: J.B.Č. ]

25. 05. 2020. 11:31   >>  11:28

VIRTUELNA IZLOŽBA

Poglavlja predstavljena kroz karikature Darka Drljevića

Crnogorski karikaturista Darko Drljević predstavio je kroz karikature 11 pregovaračkih poglavlja, u okviru virtuelne izložbe koja je dio projekta EU4ME.

Kako navode iz Generalnog sekretarijata Vlade, virutelna izložba "Pristupanje Crne Gore EU - pogled kroz karikature", nastala je kroz projekat EU4ME, koji finansira Evropska unija, tokom epidemije korona virusa i sprovođenja mjera Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti.

"Cilj virtuelne izložbe je da građane, kroz ilustracije protkane humorom i metaforom, podstaknu da društvenu stvarnost sagledaju iz drugog ugla, kao i da ih, u vremenu globalne pandemije podsjetimo na vrijednosti koje upravo čine temelje Evropske unije, kao što su zajedništvo i solidarnost", navodi se u saopštenju.

Proslavljeni karikaturista Darko Drljević je, svojim karikaturama predstavio zahtjevna pregovaračka poglavlja i obaveze koje Crna Gora ispunjava prema članstvu u EU. On je poručio da se raduje članstvu Crne Gore u EU – zbog integracija, putovanja, zajedničke valute.

"To su za mene sve vrijednosti koje su veoma bitne za nas. Inače, kad god pođem negdje po svijetu dosadim ljudima pričajući o Crnoj Gori i hvaleći se kako mi imamo valutu euro, dok neke članice, kao što su Bugarska, Rumunija i Hrvatska, još nemaju. Pozivam ljude da dođu u Crnu Goru jer je puno ljepše i jeftinije i imamo istu valutu", naveo je Drljević.

Prema njegovim riječima, sa aspekta struke, članstvo Crne Gore u EU bi mu mnogo značilo.

"Recimo, puno sam toga propustio zbog toga što nijesmo članica EU. Konkretno, skoro je bio seminar velikih karikaturista EU, a iako važim za jednog od deset najboljih u svijetu, nisam bio tamo pozvan iz razloga što nijesmo u EU. Bile su moje kolege iz Hrvatske. To je bilo u Strazburu", rekao je Drljević.

Virtuelna izložba dostupna je linku http://www.karikature.eu.me/, sa kog se mogu i preuzeti karikature.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније