Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavila: R.B. ]

26. 05. 2020. 20:32   >>  20:29 1

NA CETINJU

Počela sanacija "Lovćenske vile"

Na Cetinju je počela sanacija spomenika "Lovćenska vila", koji je podignut 1939. godine.

Iz Prijestonice Cetinje su saopštili da sanaciju sprovodi Centar za konzervaciju i arheologiju Crne Gore, dok će pejzažno i parterno uređenje platoa na kojem se nalazi spomenik biti realizovano u saradnji sa Prijestonicom Cetinje.

"Lovćenska vila" jedno od najpoznatijih djela crnogorskog vajara Rista Stijovića, koje je podignuto u sjećanje na Crnogorce koji su 6. januara 1916. godine, kao dobrovoljci iz Sjedinjenih Američkih Država, pritekli u pomoć svojoj domovini. Njihov je brod torpedovan i potopljen nadomak albanske luke San Đovani di Medova, u Medovskom zalivu, a od oko 500 putnika preživjelo je njih 164.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније