Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

16. 10. 2013. 09:30 >> 09:31

SAVJET MLADIMA

Marina Abramović: Imajte hrabrosti

Umjetnica Marina Abramović savjetuje mlade - Slijedite svoju intuiciju. Imajte hrabrosti. Učinite ono što ste zamislili. I uvijek budite potpuno prisutni u ovom trenutku.

 

Abramovićeva je u intervjuu za Louisiana TV rekla da je jedan od najhrabrijih činova u istoriji čovječanstva otkrivanje Amerike od strane Kristofera Kolumba, što je u suštini bila greška, jer se posada sa Kolumbom otisnula puta prema Indiji.

Umjetnica Marina Abramović kaže da i veliki umjetnik mora biti spreman i na propast. Otkrila je i kako je kao studentkinja primila najbolji savjet, a to je da nikad ne dopusti da joj stvari postanu rutina.

Dobar umjetnik će imati jednu zaista dobru ideju u svom životu, dok će sjajan umjetnik imati možda dvije ideje, pa savjetuje mlade da budu oprezni sa idejama. Abramovićeva kaže da uvijek radi posao kojeg se najviše boji i zbog toga je to toliko različito od svega onoga što je radila prije.

Umjetnica dodaje da performer mora uvijek i potpuno biti prisutan u ovom trenutku i ne može da razmišlja o sljedećem koraku. Morate slijediti intuiciju, imati hrabrosti i učinite ono što ste zamislili.

Marina Abramović je rođena 1946. godine, a karijeru je započela u ranim sedamdesetim godinama. Nedavno je sebe počela opisivati kao “baku performansa”. Ona kroz svoj rad istražuje odnos između izvođača i publike, granice tijela i mogućnosti uma. Svrha umjetnosti za nju je preobražaj umjetnika i gledaoca.

(Buka.ba)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније