Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ RCG, objavila B.B. ]

11. 07. 2020. 09:14 >> 09:13

ZBOG ŠIRENJA KORONA VIRUSA

Odgađa se početak Festivala "Zavičajne staze"

Zbog širenja korona virusa odgođen je početak programa Festivala "Zavičajne staze" Bihor 2020, regionalne kulturne manifestacije koja je po tradiciji trebalo da počne 12. jula u Petnjici.

 

"U ovom trenutku najvažnije je sačuvati zdravlje svakog pojedinca i svih građana“, pojasnili su organizatori Festivala iz nevladine organizacije Centar za kulturu Bihor.

"Žao nam je što nijesmo u prilici da ugostimo uvažene stvaraoce iz Crne Gore i regiona i time protežiramo kulturu različitosti, da obradujemo i inspirišemo brijne poštovaoce umjetnosti i kulture, ali se, ipak, nadamo da će uskoro sve biti bolje i da ćemo do kraja ljeta realizovati bar neke od planiranih sadražaja Festivala“, kazali su organizatori.

Kao što je ranije saopšteno, na konkurs Festivala priče “Zavičajne staze – Bihor 2020” pristigla su 34 rukopisa i stručni žiri u sastavu Ferida Duraković (SA), dr Jasmina Ahmetagić (BG), dr Vasko Raičević (PG), ocjenje rukopise pod šifrom. Odluka stručnog žirija o nagradama za najbolje priče očekuje se uskoro. Ukoliko za to bude uslova, biće saopštena na književnim svečanostima početkom avgusta ili posredstvom onlajn aplikacija.

Oni su pozvali sve građane na odgovoran odnos prema sebi i drugima, kao i da se sjete žrtava genocida u Srebrenici.

"Ovom prilikom želimo da podsjetimo i na događaje u Srebrenici 1995. godine. Ni u ovoj strepnji za zdravlje i život, ne smijemo zaboraviti da je u Srebrenici, od 11. do 19. jula 1995. godine, zvjerski likvidirano preko 8.000 bošnjačkih civila", podsjetili su iz Centra za kulturu Bihor.

Vukoman Kljajević, Radio Crne Gore

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније