Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

Objavila: M.M.Lj. [ O ]

20. 07. 2020. 08:56   >>  08:59

KREATIVNA KOLAŠINKA

Zbirka pjesama spremna, fali novac za objavu

Kolašinka Bosiljka Šćepanović ima više hobija, slika, radi dekupaž, ukrašava predmete od stakla, a piše i pjesme. Želja joj je da objavi zbirku pjesama koja je već spremna, ali, kako kaže,nema dovoljno novca da to ostvari.

Kada pogledate dvorište Kolašinke  Bosiljke Šćepanović dočekaće vas sređena okućnica,  ukrašena raznobojnim cvijećem. Na tremu Cica, kako je od milošte zovu, sa osmjehom dočekuje goste. U kući raznovrsni predmeti koje sagovornica TVCG izrađuje od stakla i drugih materijala.  Velika ljubav i trud utkani u sve predmete koje izrađuje, ističe da je u Kolašinu veoma teško nabaviti materijal za rad.

„U Kolašinu ne postoji ni jedna hobi radnja, ne postoji ni jedna knjižara koja to nabavlja. Ja recimo, ne mogu da nabavim slikarsko platno ni  četkice. Najčešće sam to nabavljala u Budvi u knjižarama koje imaju hobi materijal. Sad najbliže gdje bih mogla da kupim to je Bar, a u mojim godinama treba da odem do Bara da nađem prodavnicu i da to na kraju “uprtim”  da donesem do Kolašina i to mi je komplikovano“, kaže Kolašinka.   

Pored dekupaža i drugih tehnika kojima ukrašava tanjire, flaše i druge predmete Bosiljka pravi unikatne ogrlice i minđuše. No ističe da joj je najveća ljubav pisanje poezije. Život, ljubav supružnika, ljubav majke prema djeci, ali i domovini, samo su neki od motiva u stihovima Šćepanovićke.

„Život i ja kao tramavaj dvojka, vrtimo se stalno u krug

on i ja smo gadna spojka i nije mi ni brat ni drug.

Gledam život onako sa strane jer me se ne tiće jer nije moj,

on lovac, a ka vrabac sa grane čitav smo život mi vodili boj,

on me prati ja od  njega bježim, čupa grize ko bijesan da je,

okrenem se pa na njega režim a on na mene još više zalaje. 

Bosiljka kaže da bi rado objavila zbirku pjesama koja je odavno spremna, ali žali što nema dovoljno novca da sebi tu želju ispuni.

„Kupi kartu za voz sreće, malo od sebe drugome daj,

zemlju ovu ljubav pokreće i tebe će pokrnuti znaj“, poručuje u stihovima Bosiljka.

Dragana Šćepanović Vlahović, TVCG

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније