Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

28. 07. 2020. 12:51 >> 12:51
1

UZ POŠTOVANJE MJERA NKT

Don Brankovi dani muzike nastavljaju sa programima

KotorArt Don Brankovi dani muzike zahvaljujući naporima umjetnika, organizacionog tima kao i prijatelja, partnera i pokrovitelja Festivala, uz najstrožije poštovanje svih mjera NKT-a kao i Instituta za javno zdravlje Crne Gore, uspjevaju da održe kulturne događaje u Kotoru i time potvrde društvenu odgovornost kakva se očekuje od festivala državnog značaja.

Na programu Festivala za danas, utorak 28. jula sa početkom u 21 čas, publika na društvenoj mreži Facebook i na YouTube kanalu Festivala, može odslušati tradicionalni koncert koji Festival realizuje u saradnji sa Muzičkom školom „Vida Matjan“ iz Kotora, na kom se predstavljaju najbolji đaci škole.

U srijedu 29. jula, Peraštane će buditi zvuci kola Bokeljske mornarice koji dopiru sa barke, dok je istog dana za popodnevne časove u Starom gradu Kotoru predviđeno muzičko iznenađenje, kao poklon optimističnijih tonova i dobre energije za stanovnike gradskog jezgra.

Za četvrtak 30. jula bio je predviđen koncert gudačkog kvarteta Allegria, koji se zbog povrede jednog od članova ansambla pomjera za četvrtak 20. avgust.

U subotu, 01. avgusta planiran je koncert duvačkog tria kojeg čine Marija Đurđević Ilić (flauta), Petar Garić (klarinet) i Georgi Kalajdžijev (fagot). Ovaj koncert istaknutih duvača, članova Crnogorskog Simfonijskog Orkestra i profesora Muzičke akademije Cetinje, održaće se u Crkvi sv. Duha, sa limitiranim brojem publike koji je dozvoljen mjerama NKTa, uz direktan prenos na društvenoj mreži Facebook kao i preko YouTube kanala Festivala.

Segment Pjaca od džeza je planirana za u nedjelju 02. avgusta u Kotoru na Pjaci od Kina, kada će nastupapiti Baltazar Trio kojeg čine Stefan Pavićević (saksofon), Milivoje Pićurić (bas) i Blažo Tatar (bubnjevi). Ovaj podgorički sastav nastupa sa početkom u 22h.

Pored ovih programa, KotorArt Don Brankovi dani muzike nastavljaju sa programima Luke umjetnosti, koji podrazumijevaju nastupe mladih muzičara sa terasa nekoliko kotorskih palata, kreirajući posebnu atmosferu Starog grada tokom festivala, kao i jutarnje koncerte „Muzika Boke“ sa barke, uz koje se zaliv već nekoliko jutara, sa prvim zracima sunca budio.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније