Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavila B.B. ]

06. 08. 2020. 10:46 >> 10:49

U CRKVI SV. DUHA

Sjutra na KotorArtu nastup "Duo classico"

Na KotorArt Don Brankovim danima muzike u petak će u Crkvi sv. Duha sa početkom u 21.30 sati nastupiti "Duo Classico" koji čine violinistkinja Dina Desančić i akordeonista Safet Drljan.

Ovo dvoje umjetnika, kako naglašavaju u KotorArtu, 2013. godine su osnovali "Duo Classico" sa kojim uspješno koncertiraju u zemlji i u inostranstvu.

"Karakteriše ih jedinstveni, urbani aranžmanski pristup, kako u klasičnoj, tako i u popularnoj muzici, zbog čega su među publikom prepoznati kao pravo osvježenje na crnogorskoj umjetničkoj sceni", navodi se u najavi koncerta.

Kako dodaju, vikend je tradicionalno rezervisan za džez zvuke, a ove sedmice nastupa Enes Tahirović trio.

Okupljeni oko mladog džez pijaniste Enesa Tahirovića, dio ovog sastava su i gitarista Šule Jovović i bubnjar Martin Đorđević, i nastupiće u nedjelju, 9. avgusta, na Pjaci od Kina, sa početkom u 22 h.

"U ponedjeljak, 10. avgusta, na Pjaci od Kina sa početkom u 20 h, održaće se prethodno najavljena konferencija 'Festivali u doba krize' na kojoj će govoriti direktorke i direktori nekoliko festivala iz različitih gradova Crne Gore i regiona, Ksenija Popović (Barski ljetopis, Bar), Ana Vukotić (Fiat, Podgorica), Ivan Radojičić (Festival uličnih svirača, Nikšić), Zoran Rakočević (Korifej, Kolašin), kao i Dora Ruždjak Podloski, direktorka Dubrovačkih ljetnjih igara. Na konferenciji će govoriti i predstavnica Ministarstva kulture, Dragica Milić, kao i državni sekretar Ministarstva za održivi razvoj i turizam Damir Davidović. Domaćin i moderator ove konferencije biće direktor KotorArt Don Brankovih dana muzike, pijanista Ratimir Martinović. Učesnici konferencije izložiće svoje gledište o temi i ovogodišnjim planovima, u odnosu na okolnosti epidemije nakon čega bi uslijedila debata na temu pozicije, uticaja, značaja, mjesta i smisla festivala u kriznim vremenima", navodi se u saopštenju.

Detalji programa i ostale važne informacije mogu se naći na web stranici Festivala www.kotorart.me kao i na profilima KotorArta na društvenim mrežama Facebook i Instagram.

Svi programi će se održati pred ograničenim brojem publike, poštujući mjere NKT-a i Instituta za javno zdravlje. Programi se prenose direktno putem interneta, na YouTube stranici KotorArta, kao i na kotorskoj Pjaci od Kina.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније