Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavila B.B. ]

10. 08. 2020. 09:39 >> 09:41

KOTOR ART

Konferencija, predstava i koncert na Pjaci od Kina

Konferencija "Festivali u doba krize", u okviru KotorArta Don Brankovih dana muzike, održaće se večeras sa početkom u 20 sati na Pjaci od Kina u Kotoru.

Kako su istakli organizatori festvala, na konferenciji će govoriti direktorke i direktori nekoliko festivala iz različitih gradova Crne Gore i regiona, Ksenija Popović (Barski ljetopis, Bar), Ana Vukotić (Fiat, Podgorica), Ivan Radojičić (Festival uličnih svirača, Nikšić), Zoran Rakočević (Korifej, Kolašin), kao i Dora Ruždjak Podloski, umjetnička direktorka Dubrovačkih ljetnjih igara.

Na konferenciji će govoriti i predstavnica Ministarstva kulture, direktorka Direktorata za kulturno-umjetničko stvaralaštvo Dragica Milić, kao i državni sekretar Ministarstva za održivi razvoj i turizam, Damir Davidović. Domaćin i moderator ove konferencije biće direktor KotorArt Don Brankovih dana muzike, pijanista prof. Ratimir Martinović.

"Učesnici konferencije izložiće svoje gledište o temi i ovogodišnjim planovima, u odnosu na okolnosti epidemije nakon čega će uslijediti debata na temu pozicije, uticaja, značaja, mjesta i smisla festivala u kriznim vremenima. Debata podrazumijeva i promišljanje aktuelnih i budućih formi, načina i sadržaja koji festivali komuniciraju sa svojom publikom, kao i definisanje novog, a nadano i boljeg – normalnog, i u pogledu života festivala", navodi se u saopštenju KotorArta.

U utorak, 11. avgusta, na Pjaci od Kina u 21.30 h, planirano je da se održi jedna od prvih pozorišnih predstava u Crnoj Gori od početka pandemije, u saradnji sa Dubrovački ljetnjim igrama.

"Autorski projekat Saše Božića, urednika dramskog programa dubrovačkog festivala, sa nazivom 'Mara i Kata', predstavlja tandem 'analitičarki iz dvorišta' koji kritikuje sve i svakoga svojim specifičnim humorom, komičnim izjavama, originalnim jezikom i apsurdnim prevrednovanjem pojma mudrosti svakodnevnice. Uigrane Nataša Dangubić i Doris Šarić Kukuljica lako uspijevaju nasmijati publiku, a ne propuštaju se našaliti i na vlastiti račun", ističe se u najavi predstave.

U srijedu 12. avgusta, na Pjaci od Kina sa početkom u 21.30 h, nastupa poznati crnogorski duo gitara koji čine Srđan Bulatović i Darko Nikčević. Duo će, uz stare kompozicije po kojima su prepoznati, predstaviti i numere sa svog najnovijeg albuma sa nazivom Peninsula.

Svi programi će se, kako naglašavaju, održati pred ograničenim brojem publike, poštujući mjere NKT-a i Instituta za javno zdravlje. Programi se prenose direktno putem interneta, na profilma KotorArta na društvenim mrežama Facebook i Youtube.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније