Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavila B.B. ]

14. 08. 2020. 11:04 >> 11:04

FESTIVAL U TREBINJU

"Velika povelja Leotara" Mariji Perović

Dodjelom priznanja "Velika povelja Leotara" rediteljki filma “Grudi” Mariji Perović i reditelju filma "Polar" Dominiku Džeksonu u Trebinju je završen 8. Festival mediteranskog i evropskog filma.

“Velika povelja Leotara” je pripala Mariji Perović za vještu upotrebu kinematografskog izraza u savremenoj i realističnoj dramskoj priči.

Rediteljka Marija Perović, čiji je film "Grudi" bio izuzetno posjećen na festivalu, govorila je upravo o filmskom ambijentu Trebinja, u kome se, kako kaže, na svakom koraku mogu snimati filmski kadrovi, jer je ovo grad koji vole kamere.

Festival evropskog i mediteranskog filma u Trebinju je ove godine održan uz poštovanje svih epidemioloških mjera, a projekcije su iz tog razloga održavane na ljetnoj sceni Doma mladih, platou Muzeja Hercegovine i terasi hotela "Leotar".

Na "Trebinje film festivalu" tokom pet dana prikazano je 20 dugometražnih, kratkometražnih i dokumentarnih ostvarenja, a ovaj festival je jedan od rijetkih kulturnih događaja koji su realizovani uprkos epidemiji virusa korona.

Festival je i ove godine okupio reditelje, glumce i filmske radnike iz Srbije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije i Velike Britanije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније