Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavila B.B. ]

22. 08. 2020. 11:00 >> 10:59

PROJEKAT VIZUELNE UMJETNICE

Video sadržaji za osnovce "Crtajmo sa Hajdi"

Vizuelna umjetnica Hajdana Kostić je osmislila umjetnički projekat "Crtajmo sa Hajdi" koji će realizovati u saradnji sa Ministarstvom kulture, a projekat obuhvata šest You tube videa koje će Ministarstvo kulture plasirati sa svog oficijelnog You Tube kanala. Videi su osmišljeni kao kreativan i zabavan sadržaj za osnovce.

"Teme kojima se autorka bavi u videima na neočekivan način su porodica, ljubav, ekologija, zabava. Cilj autorke jeste da ponudi umjetnički sadržaj koji će pozitivno uticati na djecu i podsticati osjećaj zadovoljstva usljed stvaralačkog procesa i umjetničkih rezultata. Dijete se obogaćuje novim saznanjima i uvidima, a uprkos koronavirusu kreativnost povezuje svu djecu i razvija se jedna perspektiva da je za razvoj najvažnije oslanjati se na sopstvene snage i pratiti podsticaje iz socijalnog okruženja, kao što je ovaj projekat, poručuju u Ministarstvu kulture.

Ovaj program je, kako dodaju, njihov podsticaj da razviju svoje afinitete i talente. Projekat počinje u septembru.

Hajdana Kostić je vizuelna umjetnica iz Podgorice, čiji se crteži nalaze u brojnim kolekcijama širom svijeta (Americi, Austriji, Engleskoj, Japanu, Francuskoj).

Javnosti je postala poznata zbog "365" izazova, gdje je na društvenim mrežama tokom jedne godine svakodnevnevno postavlja po jedan crtež. Dizajnirala je rješenja za oslikavanje gradskih površina Podgorice (amfiteatar kod Karvera, Most Žrtava 5.maja) u saradnji sa Sekretarijatom za kulturu i sport. Ambasador je projekta #cocacolapodrškamladima za 2019.
Među njenim klijentima su Unicef, Crveni Krst Crne Gore, TO Kotor, Zero Waste Montenegro i drugi. Poznata je i po svojim humanitarnim izložbama, po završetku kojih se novac sakupljen od prodaje radova poklanjao siromašnim porodicama, kao i koristio za opremanje Psihijatrijske klinike.

Kako ističu u saopštenju, Ministarstvo kulture je podržalo projekat u okviru svog programa za sufinansiranje aktivnosti iz oblasti kulturno-umjetničkog stvaralaštva, koje su u funkciji javnog interesa i zaštite socio-ekonomskih interesa nezaposlenih umjetnika i stručnjaka u kulturi, preduzetnika u kulturi, samostalnih umjetnika, kao i bioskopskih prikazivača/privrednih subjekata čija djelatnost je privremeno obustavljena.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније