Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavila B. B. ]

03. 09. 2020. 09:53 >> 09:53

NA FIAT-U VEČERAS

Ispred KIC-a performans "Elementali"

Festival internacionalnog alternativnog teatra će večeras u 21 čas, u okviru glavnog teatarskog programa, na platou ispred KIC-a "Budo Tomović“, svečano otvoriti multimedijalni performans "Elementali" autora Slobodanke Bobane Dabović Đurić, Bojane Popadić i Nikole Radonjića. Kostime je uradila Marta Garčević.

Kako su istakli organizatori festivala, performans predstavlja simbiozu muzike, plesnog performansa, kao i instalacija.

U okviru pratećeg književnog programa FIAT-a, na krovnoj terasi KIC “Budo Tomović”, od 22 časa, biće predstavljena poezija za gledanje i slušanje “PoVid-19”, bosanskohercegovačkog autora Ahmeda Burića.

"Prateći likovni program, na krovnoj terasi KIC-a, počinje izložbom 'Malo cetinjsko bijenale', umjetnice Milene Živković, i sastoji se od niza intervencija u javnom prostoru Cetinja. Predstavlja omaž Cetinjskom bijenalu i evociranje uspomena na jednu od najvažnijih manifestacija umjetnosti u Crnoj Gori. Radovi su promjenjivog formata, foto dokumentacija intervencija", navodi se u najavi događaja.

U okviru FIAT kreativnih industrija, takođe, na krovnoj terasi KIC-a, publika će prisustvovati zanimljivoj prezentaciji brazilske poslastice 'brigadeiro' - 'Čokolatisima', dok će u oviru “FIAT vrtlarstva snova”, autorka Vjera Nikolić izložiti jastuke od scenskog kepera koji je “učestvovao” u mnoštvu FIAT-ovih predstava sa rukom pisanim imenima njihovih aktera, i biljke koje su simbol brižnosti i trajanja i koje predstavljaju svojevrstan poziv na njegovanje i sanjanje umjetnosti i buđenje u svijetu kakav želimo.

"Klasično radijsko FM Mirda žanrovsko pretumbavanje, počinje od 23 časa, na krovnoj terasi KIC-a - u ključu Geschmackssache / It’s a matter of taste / Pitanje je ukusa ili jednostavnim foršpanom rečeno – More of Everything 4 Everybody, s pregrštom muzičkih bisera koji ne priznaju vremensku distancu", ističu u saopštenju.

Kako napominju organizatori FIAT-a, kako bi ispoštovali mjere Instituta za javno zdravlje Crne Gore, a imajući u vidu veliko interesovanje publike, za programe Festivala, koji su kao i do sada, besplatni, zamolili su cijenjene posjetioce, da dolaze u grupi do 100 ljudi, 15 minuta prije početka programa FIAT-a.

"Time se ne bi stvarala gužva, i publika bi nesmetano ulazila i zauzimala svoje mjesto. Nema onlajn rezervacija ili sličnih procedura. Nošenje zaštitnih maski, držanje socijalne distance i dezinfekcija ruku obavezni su! Budite odgovorni, čuvajte druge od sebe", napominju u FIAT-u.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније