Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

Vanja Kovačević, TVCG

10. 09. 2020. 20:08   >>  20:06

U CNP

Počele probe za predstavu “Posjeta stare dame”

U Crnogorskom narodnom pozorištu počele su probe za predstavu koju po tekstu švajcarskog pisca Fridriha Direnmata “Posjeta stare dame” režira još jedna internacionalna teatarska zvijezda – Aleksandar Morfov. Angažovanjem bugarskog reditelja CNP nastavlja saradnju sa najpoznatijim pozorišnim umjetnicima Evrope, kaže umjetnički direktor Željko Sošić.

 

Iako Direnmatov tekst ne spada u drame poznate najširoj publici, on u sebi sadrži sve elemente dobre dramske literature.

Strast, ljubav, mržnja, osveta okosnica su Posjete stare dame.

U najkraćem- nakon mnogo godina djevojka koja je nekada osramoćena napustila svoj rodni grad, u njega se vraća kao enormno bogata žena. Grad koji je pred bankrotom od nje traži novac koji je ona spremna da da ali pod jednim uslovom- da neko ubije čovjeka kojeg je nekada voljela i koji ju je osramotio.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније