Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

20. 02. 2013. 15:47 >> 15:44

NJUJORK

Opera - "Život i smrt Marine Abramović"

Ljubitelje performansa, opere i bizarnosti obradovala je vijest da u decembru u popularni centar "Park Avenue Armory" u Njujorku stiže 'The Life and Death of Marina Abramović'.

 

Opera-performans slavnog reditelja Roberta Vilsona tematizuje ekstravagantni pogrebni proces u kojem glumi Marina Abramović .

Tri sata antiteatra- hronika je života slavne  umjetnice od djetinjstva u Jugoslaviji do sadašnjeg trenutka.

Abramovićeva se pojavljuje u čak 12 različitih uloga, a među njima je i uloga vlastite majke. Njena majka bila je partizanka, ratni heroj i svojevremeno upravnica Muzeja revolucije u Beogradu.

Predstava je imala premijeru na međunarodnom festivalu u Mančesteru prije dvije godine. Uz Marinu Abramović, u glavnoj je ulozi Vilijem Defo kao narator, dok muzikupotpisuje Entoni Hegarti, frontmen benda "Antony and the Johnsons".

Reditelj je prilagodio izvođenje novom prostoru.

Ovdje možete odgledati  dio opere:

 


Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније