Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Beta, Objavila: M.M.Lj. ]

17. 09. 2020. 23:20 >> 23:23

O USPONU

Prvi tom Obaminih memoara 17. novembra

Prvi tom memoara bivšeg predsjednika SAD Baraka Obame izlazi 17. novembra, dvije nedjelje poslije predsjedničkih izbora u zemlji.

Pod naslovom "Obećana zemlja" (A Promised Land) knjiga će obuhvatiti njegov brzi i istorijski uspon do Bijele kuće i njegov prvi predsjednički mandat.

Datum izlaska drugog toma još nije utvrđen.

"Proveo sam posljednjih nekoliko godina razmišljajući o svom predsjedništvu i u "Obećanoj zemlji" pokušao sam da pružim pošten izveštaj o mojoj predsedničkoj kampanji i vremenu na dužnosti - ključne dogadjaje i ljude koji su oblikovali taj period; moje mišljenje o tome šta sam uradio ispravno i o greškama koje sam napravio; i političke, ekonomske i kulturne sile sa kojima smo se moj tim i ja tada suočavali i sa kojima se kao nacija i dalje nosimo", rekao je Obama u saopštenju objavljenom danas.

On je rekao da je u knjizi takođe pokušao da pruži čitaocima osjećaj za lično putovanje koje su imali on i supruga Mišel tokom tih godina sa "nevjerovatnim" usponima i padovima u vrijeme kada je Amerika prolazila kroz tako ogromne poremećaje.

"Knjiga nudi neke od mojih širih misli o tome kako možemo da izliječimo podjele u našoj zemlji u narednom periodu i kako da učinimo da naša demokratija djeluje za sve - što je zadatak koji neće zavisti ni od jednog pojedinačnog predsjednika, već od svih nas kao angažovanih građana", rekao je Obama.

Njegovu knjigu, kao i prethodne njegove knjige objaviće izdavač Kraun (Crown).

 

Knjiga od 768 strana su najželjnije očekivani memori od kada se pamti, više možda zbog samog kvaliteta pisanja nego zbog mogućih otkrića, navodi agencija AP.

On je nazvan najpismenijim predsjednikom od Abrahama Linkolna i već je napisao dvije knjige koje su naišle na velike pohvale i prodate su u milionima primeraka "Dreams from My Father" i "The Audacity of Hope". Navođeno je da su one pomogle njegovu predsjedničku kampanju 2008. i doprinijele da postane prvi crni predsjednik SAD.

Čak i po znatnoj cijeni od 45 dolara skoro je garantovano da će knjiga "The Promised Land" biti prodata u milionima primjeraka.

Ona će se sučavati sa izazovima koji se razlikuju od izazova većine predsjedničkih memoara, i čak od onih za knjigu njegove supruge Mišel Obame "Becoming" koja je izašla prije dvije godine.

Zbog pandemije Obama vjerovatno neće moći da ima spektakularnu turneju da predstavi knjigu koju je imala njegova supruga Mišel. Takođe može da se desi da knjiga izađe u vrijeme kada još nisu riješeni predsjednički izbori 3. novembra i kada zemlja bude mnogo više zaokupljena time ko će biti sljedeći predsjednik nego događajima iz prošlosti.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније