Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

13. 10. 2020. 15:20 >> 15:20

SINDIKALNA ORGANIZACIJA CNP-A

"Caušević nanosi štetu ugledu nacionalnog teatra"

Reprezentativna Sindikalna organizacija zaposlenih u CNP-u reagovala je na istupe predstavnika sindikata Mihaila Cauševića, u kojima je, kako kažu, iznio grube optužbe na račun zakonitosti rada Crnogorskog narodnog pozorišta i tvrdnje da je dovedeno u pitanje funkcionisanje ustanove.

"Reprezentativna Sindikalna organizacija zaposlenih u CNP-u se ne slaže sa iznijetim stavovima. Smatramo da je neprimjereno iznostiti optužbe i istovremeno presuđivati, jer zakonitost rada CNP-a preispituju nadležne institucije – brojne inspekcije, resorno ministarstvo, Državna revizorska institucija i svi drugi državni organi čiji je to posao. S obzirom na to da je sindikalna organizacija koju zastupa Caušević pozvala više nadležnih organa da provjere rad CNP-a, smatramo da treba sačekati nalaze istih, a ne presuđivati unaprijed, bez činjenica i dokaza", navodi se u reagovanju Sindikalane organizacije koje je potpisao predsjednik Božo Marinović.

Kako se dodaje, ovakim djelovanjem u medijima, nanosi se šteta reputaciji i ugledu nacionalnog teatra, i kreira iskrivljena slika u javnosti o CNP-u kao instituciji koja ne funkcioniše.

"Da to nije istina, znaju oni zaposleni u CNP-u koji profesionalno i odgovorno obavljaju svoje poslove i svjedoče odvijanju procesa rada, u svim segmentima i u skladu sa trenutnom situacijom i okolnostima", ističe Marinović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније