Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

19. 10. 2020. 10:07 >> 10:31

U PRODAJI

“Odive” - roman o porodici, ljubavi, intrigama...

Roman “Odive”, autorke Sonje Drobac, od danas je u prodaji na kioscima "Tobacco S Pressa".

Autorka je gostujući u Jutarnjem programu TVCG kazala da knjiga nije istorijski udžbenik, a objasnila i je i zašto baš naziv “Odive”.

“Zašto baš “Odive”? Znate da je kralj Nikola bio tast Evrope, a kad pišete o tazbini Evrope onda je logično da naslov bude “Odive”. Odive zato što su u knjizi odive uglavnom Cetinjanke, kćerke knjaza i kralja Nikole i kneginje Milene. Ne samo one, tu ima domaštanih likova, jedna novinarka nas vodi kroz priču praktično od rođenja knjeginje Zorke, pa sve do 2019.”, kaže Drobac.

U knjizi govori o porodici, ljubavi, odanosti, prijateljstvu, izdaji, prevari, politici, intrigama. Saga je to o istoriji i onoj koja se mogla događati.

“Pitanje je šta je istinito, pitanje je šta je od zvanične istorije istinito i to je jedna od stvari koja mene zanima”, navodi Drobac.

Ističe i da njena knjiga nije istorijski udžbenik, niti ona ima te ambicije.

“Ono što ćete u ovoj knjizi naći jeste da neki likovi i ličnosti iz udžbenika odjednom ožive. Počinju da se boje, raduju, da plaču. Saznaćete kakav je njihov odnos sa djecom sa supružnicima”, navodi Drobac.

U knjizi, kaže, ima i intriga, a najvažnija se odnosi na tri najveće hrišćanske relikvije.

“Tu intrigu ja razrješavam, to nije istorijska istina, riječ je romanu, o onome što se moglo desiti”, kaže Drobac i dodaje da sada čeka odgovore i komentare čitalaca.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније