Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

20. 10. 2020. 22:37 >> 22:40

ŠIROM AUSTRALIJE

Velika potražnja za biciklima zbog pandemije

Velika potražnja za biciklima u vrijeme pandemije koronavirusa je izazvala nestašicu širom Australije, a prodavači upozoravaju svoje sunarodnike da na vrijeme kupe bicikl ukoliko ne žele da budu razočarani u vrijeme novogodišnjih praznika.

Prodavci širom Australije su rasprodali svoje zalihe, jer su stanovnici za vrijeme pandemije masovno kupovali bicikla. To je izazvalo velike probleme i dobavljačima koji mjesecima ne isporučuju narudžbe, piše Gardijan.

“Na listama za čekanje imamo 600 ljudi. Prodavnice su stvarale zalihe prema pređašnjim prodajama, ali nevjerovatan obrt se desio u aprilu. Dodatni problem stvara što se dijelovi za bicikla prave u različitim fabrikama. Bicikla su skoro gotova, ali nedostaju dijelovi i to dodatno produžava isporuku” rekao je Pedi Fraj, prodavač iz Brizbejna.

Vlasnik prodavnice iz Adelajda rekao je da dobavljači ne mogu uvijek da isporuče sve narudžbe, ali zbog trenda kupovine dvotočkaša u prodavnicama,trenutno, nema puno izbora i kupci ne mogu biti izbirljivi.

“Najpopularniji su bicikli za djecu do 10 godina, a odrasli kupuju bicikl koji voze do posla, hibride, čak i brdske bicikle. Ako vidite bicikl koji vam se sviđa, kupite ga. Zaboravite na popuste ili boju. Pametni ljudi kupuju ranije, ako budete čekali decembar, nećete ga naći” izjavio je prodavač.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније