Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

20. 10. 2020. 15:42 >> 15:45
2

MATICA CRNOGORSKA I GLAVNI GRAD

Izložba posvećena Božidaru Vukoviću Podgoričaninu

Izložba i program posvećen vojvodi i štamparu Božidaru Vukoviću Podgoričaninu biće održan u OŠ "Božidar Vuković Podgoričanin" u Podgorici, u četvrtak 22. oktobra u 10 časova.

Izložba predstavlja nastavak saradnje Matice crnogorske i Glavnog grada Podgorica, koji su prošle godine, uz podršku Ministarstva kulture, realizovali izložbu Crnogorsko ćirilsko štamparstvo.

"Povod za organizovanje izložbe bili su jubileji: 525 godina od štampanja Oktoiha prvoglasnika – prve knjige iz Crnojevića štamparije i 500 godina od štampanja Psaltira i Služabnika – prvih knjiga iz štamparije Božidara Vukovića Podgoričanina", ističu iz podgoričkog Sekretarijata za kulturu i sport.

Izložbu čini 12 bogato ilustrovanih panoa sa pratećim tekstom. Pored prikaza reprezentativnih stranica knjiga i ilustracija, izložba donosi i biografske detalje o Božidaru i Vićencu Vikoviću, opisuje knjige koje su štampali, govori o njihovom uticaju i ugledu koji su stekli.

U programu učestvuju Ana Medigović, sekretarka za kulturu i sport Glavnog grada, Ljubinka Nedić, direktorica OŠ "Božidar Vuković Podgoričanin" i Dragan Radulović, predsjednik Matice crnogorske.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније