Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

22. 10. 2020. 15:25 >> 15:25

PREMIJERA

"Aleja zaslužnih građana" večeras u Dodestu

Kulturni centar „Homer“ iz Podgorice koji okuplja zaljubljenike u kulturu u svom djelokrugu ima Homerov dramski studio koji je upravo postavio novu, osmu predstavu „Aleja zaslužnih građana“.

 

Premijera je na programu u četvrtak 22. oktobra u Dodest sali KIC-a Budo Tomović, sa početkom u 19 časova a repriza narednog dana u petak 23.oktobra u Dodest Sali takođe u 19 časova. 

Predstavu je režirao pozorišni reditelj Zoran Rakočević, a igraju 3 glumca oštećenog vida i 1 gostujući glumac.

Predstava je urađena na osnovu dramskog teksta Muze Pavlove koji je adaptirao Zoran Rakočević. Muza Pavlova u svojim tekstovima govori o otuđenosti savremenog čovjeka kojeg moderni način života svakodnevno vodi u brojne komične i nelogične situacije.

"U prvoj sceni mladi čovjek koji se ženi dolazi za potvrdu da nije idiot jer je to uslov da stane pred matičara. U drugoj sceni djevojka Nina Petrović želi da se uda za Viktora ali predhodno mora da provjeri nije li njen vjerenik zapravo robot. U trećoj sceni dva stara prijatelja raspravljaju o tome kada je izgrađen autoput u Crnoj Gori", navodi se u saopštenju.

Kako su istakli nova predstava dokaz je da umjetnost, u ovom slučaju pozorišna, pronalazi svoje mjesto i opstaje uprkos opasnostima kao što je epidemija korona virusa.

"Poštujući sve propisane mjere zaštite,,Homerova dramska sekcija,, novom predstavom dala je skroman, ali izuzetno važan doprinos crnogorskoj kulturi", zaključili su u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније