Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

28. 10. 2020. 10:48   >>  10:47

U PETAK

Festival “Olimpijada Poezije” u KIC-u

Festival “Olimpijada Poezije” biće organizovan 30. oktobra u Velikoj sali KIC-a “Budo Tomović” od 16 sati. Za 31. oktobar organizatori su najavili obilazak Podgorice i čitanje poezije učesnika na otvorenom.

Olimpijada Poezije se prvi put organizuje u Podgorici, a najavljeno je učešće 20 pjesnika iz: Makedonije, Albanije, Srbije, Italije, Slovenije, Iraka, Kanade, Bosne i Hercegovine, Grčke i naravno Crne Gore.

U okviru festivala biće promovisane dvije knjige “Neke staze života” i “Sehara duše i srca” autorke Jasmine Ilić.

Stihove će govoriti i čitati: književnice Dragana Petrić Djokić i Radojka Mugoša Petrić i pjesnikinja Sanja Veličković Radonjić. U muzičkom dijelu nastupaće Stanko Miranović i Eki Smajović.

Na Olimpijadi poezije 30. i 31. oktobra, nagrađenim pjesnicima biće uručene nagrade po rezultatu konkursa "Olimpijada Poezije".

Festival organizuje Svjetska književna akademija, uz podršku KIC-a “Budo Tomović”.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније