Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

03. 11. 2020. 12:00 >> 12:00

GRAD TEATAR

Nagrade iz Šapca za predstavu "Upotreba čoveka"

Predstava “Upotreba čoveka”, po istoimenom romanu Aleksandra Tišme, a u režiji Borisa Liješevića, nagrađena je na petom šabačkom festivalu teatra.

Naime, kako ističu u Grad teatru, u čijoj je koprodukciji predstava rađena, nagradu za najbolju žensku ulogu, žiri "Šabačkog proljeća" koje je zbog epidemioloških okolnosti održano u oktobru, dodijelio je Emini Erol za ulogu Vere Kroner u predstavi “Upotreba čoveka”. Predstavi je na istom festivalu dodijeljena i Nagrada publike.

"U obrazloženju žirija, koji je radio u sastavu Aleksandar Milosavljević, pozorišni kritičar, Olivera Milošević, novinarka i urednica Kulturnog dnevnika, i Jelena Stokuća, kostimografkinja, između ostalog, navodi se da je Emina Elor zaokružila tragičnu sudbinu osobe koja je prošla pun krug od filistarske atmosfere Novog Sada pred rat, preko pakla Aušvica do oslobođenja koje ne razlikuje od logora, pritom koristeći jednostavna sredstva, plasirajući emociju bez patosa i uspijevajući da na sceni prikaže sve trzaje unesrećenog tijela, ali i još više damare duše koja je osuđena na prokletstvo", ističu u Grad teatru.

Predstava "Upotreba čoveka“ je i u selekciji ovogodišnjeg renomiranog Međunarodnog regionalnog festivala savremenog pozorišta "Dezire“, koji će se, po sadašnjim planovima, održati u Subotici u periodu od 22. do 30. novembra.

"Podsjetićemo da je predstava „Upotreba čoveka“ imala svoja uspješna premijerna izvođena na scenama koproducenta, a da je naša publika predstavu pratila tokom tri večeri na festivalu 'Grad teatar'", ističu u saopštenju.

Predstava je regionalna koprodukcija festivala “Grad teatar” sa “Novim tvrđava teatarom”, pozorištem “Ujvideki Szinhaz” iz Novog Sada i East-West centrom iz Sarajeva.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније