Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

18. 11. 2020. 10:52   >>  10:52

BOGDANOVIĆ

Živković sinonim za sva kulturna dešavanja u HN

Ministar kulture Aleksandar Bogdanović uputio je danas telegram saučešća povodom smrti Zorana Živkovića, istaknutog crnogorskog producenta, dugogodišnjeg direktora Filmskog festivala Herceg Novi-Montenegro film festivala, predsjednika Savjeta Filmskog centra Crne Gore i predsjednika Selekcione komisije za izbor crnogorskog kandidata za nagradu Oskar.

"S osjećajem izrazite tuge primili smo vijest o iznenadnom odlasku Zorana Živkovića, našeg velikog i poštovanog prijatelja i kolege, istinskog profesionalca i pregaoca, koji je cijelog života neumorno, s posebnom emocijom i žarom, bio privržen crnogorskoj kulturi i kinematografiji“, navedeno je u telegramu saučešća.

Bogdanović u telegramu je istakao i da je Živkovićev producentski angažman ostavio neizbrisiv trag u brojnim filmskim projektima, muzičkim programima, pozorišnim predstavama i domaćim i međunarodnim festivalima i manifestacijama.

"Pored toga, njegovo ime bilo je sinonim za sva kulturno-umjetnička dešavanja u Herceg Novom, gradu u kojem je sa posebnim senzibilitetom i ponosom gradio umjetnički i stvaralački kredibilitet. Pamtićemo ga i kao plemenitu ličnost koja se rijetko srijeće i biti zahvalni za dugogodišnji doprinos razvoju, unapređenju i afirmaciji crnogorske kulture. Uvjereni smo da cjelokupna crnogorska umjetnička i stvaralačka zajednica iskreno žale zbog njegovog odlaska i da saosjećaju sa porodicom u velikom i nenadoknadivom gubitku“, navedeno je u telegramu ministra Bogdanovića.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније