Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

24. 11. 2020. 12:03   >>  12:03

POŠTOVANJE MJERA

Narodna biblioteka BD skraćuje radno vrijeme

Zbog mjera koje je preporučilo Nacionalno koordinaciono tijelo za zaštitu od zaraznih bolesti, od srijede biće skraćeno radno vrijeme Narodne biblioteke Budva.

Direktorica  Mila Baljević donijela je odluku o skraćenju radnog vremena i mjerama u radu sa korisnicima bibliotečkih usluga koja stupa na snagu od srijede,  a kojom će matična biblioteka u Budvi i područno odjeljenje, biblioteka „Stefan Mitrov Ljubiša“ u Petrovcu biti otvorene za korisnike od 8 do 13 sati od ponedjeljka do petka, a subote i nedjelje biće neradni dani.

“Obavezno je poštovanje svih epidemioloških mjera koje podrazumijevaju nošenje zaštitnih maski, dezinfekciju ruku, kao i fizičku distancu, a uputstva za održavanje higijene istaknuta su na vidnim mjestima u korisničkom dijelu zgrade”, navodi se u saopštenju.

Predviđeno je održavanje ograničenog broja korisnika i ograničenog broja zaposlenih u prostorijama i kancelarijama kako bi se smanjio fizički kontakt i održao propisani razmak od dva metra između korisnika i zaposlenih, kao i korisnika među sobom.

“ Prilikom vraćanja građe korisnik je dužan  ostavljati građu na označeno mjesto na pultu, a nakon svakog vraćanja građe, pult će biti dezinfikovan. Vraćena građa koju je korisnik odložio odvoziće se u prethodno pripremljen prostor – izdvojenu prostoriju za karantin  u kojem će se građa zadržavati 72 sat”, saopštila je Baljević.

JU Narodna biblioteka  Budve, kako su saopštili,  nastaviće da prati i pridržava se svih uputstava i mjera koje propisuje Vlada Crne Gore i drugi nadležni organi, i u skladu sa tim utvrđivaće i izmjene u načinu organizacije rada.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније