Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

29. 11. 2020. 17:16   >>  17:16

ZAVIČAJNI MUZEJ

U Pljevljima izložba posvećena NOB-u

U okviru „Pljevaljskih novembarskih svečanosti“ Zavičajni muzej organizovao izložbu posvećenu narodno oslobodilačkoj borbi obnavljajući tako sjećanje na stradale borce NOR-a i civilne žrtve rata. Prvi put široj javnosti su predstavljeni eksponati iz Istorijske zbirke Zavičajnog muzeja kao i predmeti iz spomen sobe Pete sandžačke udarne brigade iz kasarne u Maslinama.

U izložbenom prostoru pljevaljskog Zavičajnog muzeja u toku je izložba Memorijal NOB kroz spomen obilježja i militarije koja je pobudila veliku pažnju javnosti.

Poseban segment izložbe su spomenici NOB-a sa teritorije opštine Pljevlja koji su predstavljeni u slici i riječi. Izložba je upotpunjena ličnim naoružanjem i ličnim predmetima boraca NOR-a.

Izložba obuhvata i djelove okupatorske propagande iz tog perioda, koja je vršena posredstvom štampanog nedeljnika „Pljevaljski Vesnik“, a posjetici, uz izražene mjere prevencije od korona virusa, duh NOBa mogu osjetiti svakodnevno u periodu od 10 do 14 i 16 do 18 casova.

Dejan Kandić, TVCG

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније