Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

08. 12. 2020. 11:44   >>  11:47

GRAĐANI DA ŠALJU

Biblioteka BD skuplja fotografije života tokom pandemije

JU Narodna biblioteka Budve osmislila je projekat „Budva živi istoriju“ pa poziva građane sa teritorije te opštine da doniraju fotografije na kojima su zabilježili lične ili društvene momente nove realnosti tokom pandemije virusa korona.

“U ovom izuzetnom istorijskom trenutku kada je pandemija značajno promijenila naš svijet i način života, JU Narodna biblioteka Budve želi da prikupi i sačuva dokumentarna svjedočanstva o svemu što proživljavamo: od prvih poremećaja svakodnevnog života, preko uvođenja vanrednih mjera, do uspomena na trenutke izolacije i usamljenosti, života na distanci i pod maskama”, navodi se u saopštenju direktorice Mile Baljević.                        

Fotografije – u  što većoj rezoluciji, bez dodatne obrade ili intervencije autora – mogu poslati svi zainteresovani građani, bilo da su amateri ili profesionalci.

 “Sa Uslovima ustupanja i korišćenja autori se mogu upoznati na sajtu Biblioteke. Fotografije se šalju kao prilog (attachment) e-poštom na adresu zavicajna@nbbd.me . U pratećoj poruci treba navesti ime i prezime autora, broj telefona, datum i mjesto nastanka fotografije, te kratak opis okolnosti u kojima je snimljena”, saopštila je Baljević.

 Te fotografije će postati dio zavičajnog fonda Biblioteke i ostati kao čuvari kolektivnog sjećanja.

“Cilj je da se prikupi i zabilježi što više detalja i situacija iz života građana Budve, koji bi budućim pokoljenjima pričali priču o našem vremenu”, navodi se u saopštenju I dodaje da ćena sajtu www.nbbd.me  i na FB stranici Biblioteke svakodnevno se objavljivati fotografija dana.                                                                                    

"Ovaj zajednički poduhvat građana i Biblioteke okončaće se izložbom radova najveće dokumentarne i likovne vrijednosti”, zaključila je Baljević.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније