Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

09. 12. 2020. 21:30 >> 21:34

OSTVARILI PLAN

Premijera predstave "Tri praseta" bez publike

Premijera predstave "Tri praseta” (3+), po tekstu Stevana Koprivice, u režiji Aleksandra Jovanovića, a u produkciji Gradskog pozorišta Podgorica, održana je danas u Velikoj sali JU Kulturno informativnog centra "Budo Tomović” Podgorica, zbog trenutne epidemiološke situacije bez publike.


Kako ističu u Gradskom pozorištu, komad je namijenski pisan za ovo pozorište u koronarnim uslovima i ima ambicije da bude zabavan, da iz zabave proistekne neko pitanje, namijenjen je malim ljudima od tri godine, pa još malo više od tri, podjednako kao i njihovim mamama i tatama, dekama i bakama, bez ograničenja u uzrastima.

"Bajka o tri praseta usmjerava djetetovo razmišljanje o sopstvenom razvoju, ali pritom ne pokazuje kakav bi on trebalo da bude, dozvoljavajući mu da donosi sopstvene zaključke. Pored svih okolnosti i situacije koja je svuda oko nas mislim da smo uspjeli da napravimo jednu lijepu, iskrenu i čistu predstavu za djecu koja će vjerujem biti gledana, posjećena i koja će tek da poraste i procvjeta kada bude izvedena pred publikom" kazao je Jovanović.

Aleksandar Jovanović je student završne godine pozorišne režije i ovo će ujedno biti i njegova diplomska predstava.

"Tri praseta je moja prva predstava za djecu, moje prvo iskustvo u profesionalnom pozorištu i moji prvi koraci u svijet pozorišne režije", rekao je reditelj.

Glumačku ekipu čine: Omar Bajramspahić, Goran Slavić, Stefan Vuković, Emir Ćatović i Vanja Jovićević.

"Uspjeli smo u našem cilju, a to je da uradimo komad koji je namjenjen svim uzrastima. Bogata je asocijacijama, referencama na poeziju, društvene okolnosti... Ova verzija bajke naslanja se na poetiku crtanih filmova sedamdesetih godina prošlog vijeka, čiji su antologijski junaci bili Duško Dugouško, Patak Dača, Pera Kojot i družina. Pomalo antijunaci, a pomnogo sublimati naših mana i vrlina", izjavio je Stevan Koprivica.

Premijerom predstave "Tri praseta“ Gradsko pozorište Podgorica je, kako ističu, uspjelo da ostvari svoj repertoarski plan.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније