Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

21. 02. 2013. 12:38 >> 12:34
2

BUKA 2013

Sto godina samoće

U okviru "V Zimskog Salona knjige - Booka 2013", sjura veče biće predstavljena knjiga ’’Sto godina samoće’’ - Gabrijela Garsije Markesa.

 

Najveće otkriće postmodernog stila pisanja roman - "Sto godina samoće’’ - nobelovca Gabrijela Garsije Markesa objavila je i izdavačka kuća Nova knjiga iz Podgorice.

"Sto godina samoće" (Cien años de soledad) je objavljen u Španiji 1967. Knjiga je postigla nevjrovatan svjetski uspjeh, i prevedena je na preko 27 različitih jezika.  Postigla je takođe i komercijalni uspjeh, sloveći se za drugu najprodavaniju knjigu u cjelokupnoj istoriji španske književnosti, odmah nakon "Don Kihota".

"Sto godina samoće" Markesovo je najslavnije djelo, na kojem je radio punih 15 mjeseci bez prestanka, otuđivši se od ostatka svijeta, u svojoj sobi zajedno s listovima papira, kojih je uvijek manjkalo, i cigaretama.

Na književnoj večeri govoriće pisac i književni kritičar Balša Brković, Urednik izdavačke kuće "Nova knjiga" Jelena Krsmanović i Marketing menadžer izdavačke kuće "Nova knjiga" Majda Šukurica.

Promocija će biti upriličena u "Gradskoj knjižari" na I spratu u 21 sat.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније