Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

23. 12. 2020. 12:25   >>  12:33

JUBILEJ BALETSKE ŠKOLE

“Princeza Ksenija” obilježila 20 godina igre

Baletska škola "Princesa Ksenija" obilježila je 20 godina rada i otvorila nove prostorije u Ulici barskih logoraša.

U intimnoj, gotovo porodičnoj atmosferi, osnivači škole, novi profesori – Elena Petričenko i Sergej Čumakov, prijatelji i bivši i sadašnji učenici, imali su priliku da se prisjete najljepših trenutaka iz prethodnih dvadeset godina i nazdrave novom početku u novim prostorijama.

Kako ističu u saopštenju, iz Studija za lijepe umjetnosti “Zvončić” izrasla je Baletska škola “Princeza Ksenija”, koja je na najbolji mogući način afirmisala ovu vrhunsku umjetnost na domaćem i međunarodnom nivou.
"Danas su iza škole više desetina urađenih predstava, stotine djece koja su u školi učila ne samo prve baletske korake, već su se na poseban način obrazovali i oplemenjivali svoj duh. Trajanje škole obilježila su i gostovanja čuvenih svjetskih koreografa i baletskih pedagoga. Na velikoj sceni nacionalnog teatra ansambl ove škole izveo je više od 40 predstava, a učenici “Princeze Ksenije” nastupali su i na scenama u Kini, Italiji, Ukrajini, Njemačkoj, Austriji, Bugarskoj… Cijela priča i ovaj predivan baletski san u našoj zemlji postoje i traju zbog Vanje Pantović, koja, uprkos svim teškoćama i izazovima, nije odustala. Škola, koja danas radi u Nikšiću i Podgorici, ponovo se, na velika vrata vratila u grad u kojem je začeta – u Bar", navodi se u saopštenju.

Za jubilej je bio planiran gala koncert na Velikoj sceni CNP-a, ali pandemija je uslovila da ga obilježe na ovaj način.

“Divno je što jubilej proslavljamo u učionici, jer u njoj čitav naš rad počinje i završava se. Možda je to krug koji se zatvorio", kazala je Pantović, koja se zahvalila dobrotvoru Piusu Fišeru, koji otkad škola nema budžet obezbjeđuje plate za sve profesore.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније