Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

Vanja Kovačević, TVCG

25. 12. 2020. 20:21   >>  20:23 3

URUČENE NAGRADE

Pozorište mora da radi, važan dio naših života

Pozorište mora da radi, jer predstavlja ne samo važan dio kulture grada, već i naših života, istaknuto je na svečanosti povodom predstojećeg dana Gradskog pozorišta Podgorica. Tom prilikom prikazan je kratak film o dostignućima tog teatra u sezoni koronavirusa i dodijeljene nagrade najboljima za umjetnički domet kao i u tehničkom sektoru.

Istorija u funkciji ljubavi, prekrasne priče prepune emocija i odličnih uloga, korona virus (uprkos kojem se istrajavalo u radu i na stavu da teatar može biti i da on jeste jedna daska i jedna stast,) - u najkraćem je opis sezone Gradskog pozorišta koje je svoj rođendan, iako u ograničavajućim uslovima, proslavilo otmeno.

Prvi čovjek Gradskog pozorišta, govorio je o sezoni za nama koja nije bila laka, ali koja je i pored toga bila uspješna.

Umjetnički direktor Gradskog pozorišta, Dušan Kovačević, govorio je o značaju i misiji teatra, a pogotovo onog kakvo je Gradskog.

Godišnje nagrade za umjetnička ostvarenja dobili su glumci Emir Ćatović, Davor Dragojević koji je rekao da su mu se u 2020 desile tri važne stvari.

Nagradu Vasilije Šćućkin za 2020. dobio je reditelj Jagoš Marković. Obrazloženje nagrade pročitala je predsjednica pozorišnog savjeta Nina Redžepagić.

Radnici iz tehničkog sektora izuzetno važnog za funkcionisanje pozorišnog čina, takođe su nagrađeni.

Kokan Mladenović, Jagoš Marković, Stevan Koprivica, tekstovi Sniježna Kraljica, Konje ubijaju zar ne, U raljama života, Iza kulisa, Zelena Čoja Montenegra, autori su i naslovi koje bi Gradsko trebalo da postavi u 2021.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније